Dirk Dikken en Anne Shirley Schröder openen hun fysiotherapie praktijk “Fysio Plaza” in Schagen.

Dirk Dikken

Dirk heeft veel ervaring opgedaan in Amsterdam als werknemer van Richard Smith. Deze bekende fysiotherapeut heeft veel sportmensen behandeld zoals Marco van Basten, David Beckham en Diego Maradona.

Dirk heeft een goedlopende fysiotherapie praktijk in Den Oever. Vanwege de vele verwijzingen door het Noordwest Ziekenhuisgroep opent hij samen met Shirley nu ook een praktijk in Schagen.

Anne Shirley Schröder

Shirley is sinds 2012 afgestudeerd als fysiotherapeut. Zij heeft veel ervaring opgedaan op de revalidatieafdeling, Korsakov- en de orthopedie afdeling in Oudtburgh in Bergen. Tevens behandelde zij op de polikliniek veel nek- schouder en rugklachten.

Diepe dwarse frictie

De therapie die zij toepassen noemt Dirk: “niet fijn maar zeer doeltreffend”
Shirley: ” Onze techniek is gebaseerd op diepe dwarse frictie. Dit geeft tijdens de behandeling misschien een ongemakkelijk gevoel maar het herstel is zeer doeltreffend en snel.  Elk mens heeft een onderhoudsbeurt nodig. Blokkades die gedurende lange tijd zijn opgebouwd worden verwijderd. Lichamelijke klachten hopen zich op en als er geen ‘onderhoud’ wordt gepleegd kan dat tot hevige klachten leiden. Je kunt het vergelijken met het resetten van een computer.”

Herstel training

Tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van een ‘hands-off’ methode. Na de behandeling volgt de cliënt een bepaalde training op apparatuur om spieren en gewrichten weer sterker te maken. Dirk: “Onze methode is gebaseerd op hands-on, eerst moet de blessure of blokkade worden behandeld en verwijderd. Daarna wordt met een specifieke (herstel) training de belastbaarheid verhoogd”. 

Yin Yoga

Ook de principes van Yin Yoga worden toegepast tijdens de behandelingen. Deze vorm van Yoga is gebaseerd op het oprekken en stimuleren van het bindweefsel en de spieren. Hierbij wordt je je bewust van de spanning in je lichaam.

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.

Voor iedereen

Shirley en Dirk werken samen zodat ze hun kennis kunnen delen en de nieuwste behandel methodes kunnen toepassen.

Daardoor kunnen ze een grote doelgroep behandelen. Jong en oud, of je nu sportief bent of bankhanger, bouwvakker of ict-er.  

Shirley: “samen zijn wij van alle markten thuis.”

Voor een afspraak of gratis informatie kunt u ons bereiken op. U kunt ons ook online vinden op www.podoplazaschagen.nl

Dirk Dikken: 06-11277178       www.dirkdikkenfysiotheraphie.nl

Anne Shirley Schröder: 06-21278669

Fysio Plaza: 0224-213040    

Schimmelnagels
Pedicure / Medisch
Fysiotherapie
Orthopedisch schoentechnicus
Podoposturaaltherapeut

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag : van 8:30 t/m 17:00
Zaterdag : van 9:00 tot 15:00 (om de week)

‘s avonds op afspraak!

 

Contact
Zijperweg 7A 
1742 NE Schagen
0224-213040
annemariepannekeet@live.nl