Waarom de specialisatie oncologische voetverzorging?

Meer dan 100.000 mensen krijgen per jaar de diagnose kanker. De behandelingen met chemotherapie, doelgerichte therapie en bestralingen geven vaak bijwerkingen aan de nagels, haren en huid. Dus ook aan uw voeten. (De evt. problemen vindt u onderaan dit artikel.) De behandeling van kanker kan ook leiden tot zenuwbeschadigingen, die het gevoel geven op watten te lopen/mieren die onderhuids kruipen, maar ook tot hevig pijnen kunnen lijden. Hierdoor kan uw mobiliteit ernstig worden aangetast. Daarom is het noodzakelijk om uw voeten regelmatig door een gespecialiseerde oncologisch voetverzorger te laten behandelen. Tijdens de behandeling worden niet alleen uw voeten behandeld maar zullen deze ook gescreend worden op de gevoelsensaties, de kwaliteit van de huid en nagels en daarnaast wordt er veel advies geven.

 

 


Het doel van oncologisch voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen  en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund. Deze vorm van voetzorg wordt altijd verleend in afstemming met het behandelteam. De OVV heeft kennis over producten die voeten en huid bescherming geven, waardoor klachten kunnen worden voorkomen of opgeheven en zij kan als “gids”dienen, zij kent de wegen welke voor     u van belang zijn.

Voor aanvang van de behandeling van uw ziekte is het belangrijk uw voeten in optimale conditie te brengen. Daar uw weerstand tijdens de chemokuur kan verminderen kan het zijn dat er tijdelijk geen pedicure behandeling gegeven mag worden!

 


Bent u kankerpatiënt, dan kan uw behandeld arts of verpleegkundige u verwijzen naar een oncologische voetzorgverlener voor een voetbehandeling. Zonder uw toestemming mag een OVV geen medische informatie uitwisselen. Daarom worden bevindingen voor de arts of verpleegkundige aan u meegegeven. Een OVV zet voetzorgtrajecten bij kankerpatiënten alleen in met toestemming van de behandelend arts of verpleegkundige.

Een OVV behandeling kan bestaan uit: het verwijderen pathologisch eelt, het dunner frezen van verdikte nagels, het reguleren van ingegroeide nagels en het repareren van gesplete nagels. Een ontspanende voet- en onderbeenmassage is ook mogelijk. 
Er wordt speciale massagetechniek toegepast zonder enige vorm van druk.

Schimmelnagels
Pedicure / Medisch
Fysiotherapie
Orthopedisch schoentechnicus
Podoposturaaltherapeut

 

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag : van 8:30 t/m 17:00
Zaterdag : van 9:00 tot 15:00 (om de week)

‘s avonds op afspraak!

 

Contact
Zijperweg 7A 
1742 NE Schagen
0224-213040
annemariepannekeet@live.nl